Qatar Airlines

by Andreea

Am zburat prima dată cu Qatar Airlines. De la Istanbul la Doha şi de la Doha la Bangkok. Qatar se poziţionează ca o companie de cinci stele şi este, într-adevăr, una, nu doar prin ceea ce oferă, dar şi printr-un comportament al echipajului pe care nu l-am mai întâlnit în altă parte.

*

La urcarea în avion, toate stewardesele care se află în cursa respectivă sunt pe culoar şi te salută. Stewardesa şefă şi căpitanul aeronavei sunt primii care îi primesc pe oaspeţi în avion. E prima dată când văd un căpitan de aeronavă că îi aşteaptă pe oaspeţi la uşă să-i salute. Voi aţi mai văzut asta la vreo companie?

*

Imediat ce au urcat, pasagerii de la business primesc câte un pahar cu şampanie. Cei de la economic primesc câte o bomboană şi prăjitură de bun-venit în timp ce căpitanul prezintă echipajul şi povesteşte despre zbor – cât durează, care sunt condiţiile meteo, cum este la destinaţie vremea şi alte informaţii asemănătoare. Faţă de alte companii, prezentarea zborului seamănă mai degrabă cu o poveste decât cu o înşiruire de detalii tehnice.

*

La 30 de minute de la începerea zborului, am primit o batistă fierbinte cu miros de lămâie ca să ne ştergem înainte de masă. Batista este oferită de stewardesă cu un cleşte. Nu o apucă cu mîna.

*

Băuturile alcoolice sunt din categoria Johnnie Walker şi Smirnoff.

*

La capitolul divertisment, opţiunile sunt fără număr. De la radiouri, la seriale, la jocuri până la ultimele filme de la Hollywood ca Inception, de exemplu. Eu am dormit tot drumul că a fost zbor de noapte spre Bangkok aşa că n-am văzut decât nişte episoade din Friends, pe care le ştiam deja, dar e un serial care mă amuză indiferent de câte ori m-aş uita la el.

*

La masă ţi se oferă mâncare gătită, adică chiar zici că e direct din bucătărie. Şi e foarte multă. Imposibil de mâncat în întregime.

*

Avionul de la Doha la Bangkok este URIAŞ. Este compus din trei sectoare. În fiecare sector sunt câtre trei rânduri de scaune cu câte trei locuri pe fiecare rând. Zborul meu a fost aproape plin.

*

Un alt lucru pe care nu l-am mai văzut au fost stickerele pe care să le lipim pe spătar în funcţie de ce nevoi avem – please do not distrub sau please wake me up for meals.

*

Partenerii mei de zbor au fost un turc, o englezoaică şi o australiancă ce zbura de 21 de ore pentru că venea din Noua Zeelandă 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GPPJRSibC9E]

0 comment

You may also like

0 comment

amaranda December 15, 2010 - 11:49 am

m-as bucura sa aflu cam cat costa o astfel de aventura de 4-5 saptamani 🙂

Reply
Andreea December 15, 2010 - 11:52 am

depinde cum alegi sa traiesti in locurile in care ajungi. poti alege de la accomodation de 2 dolari pe noapte pana la accomodation de sute de dolari 🙂 din punctul meu de vedere este pentru toate buzunarele. poti sa stai 4-5 sapt cu 1000 de euro, lejer.

Reply
Anca P. January 20, 2011 - 2:46 pm

La Lufthansa, la Swiss Air, la Tarom acu vreo 10 ani se mai intampla sa te salute capitanul la intrarea in avion. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: