Scrie dacă poţi

by Andreea

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=N8b3963VRW4&feature=related]

Totul a început cu moartea doamnei Trifănescu. A murit şi, curând, în apartamentul de deasupra mea, unde stătea, au început reparaţiile. Apartamentul e pregătit pentru chiriaşii care vor veni. Sunt peste două săptămâni de când ciocanele nu contenesc, de când, începând cu 8 dimineaţa şi până la 6 seara, i-aş executa, pe rând, pe toţi muncitorii, din apartamentul doamnei Trifănescu şi de aiurea.

Pe urmă au început lucrările la fostul coafor Igiena de la parterul blocului în care stau. Îl reamenajează special pentru bărbaţi, căci doar lor le va fi destinat locul. Simultan, în apartamentul doamnei Trifănescu şi-n spaţiul fostului coafor, bătăi de de toate. Nu poţi gândi în propria casă, nu te poţi odihni în propria casă, dar te poţi înfuria în propria casă. Măsura nervozităţii care mă încearcă e egală cu cea a lui Michel Douglas în filmul “Falling Down”. Îmi vine să plâng, să sparg, să omor, un asemenea prag de scoatere din sărite ca ăsta în care sunt pusă de două săptămâni nu am experimentat niciodată.

Ştii, când stai în faţa calculatorului şi încerci să scrii, ai o poveste de aşezat în cuvinte şi cuvintele alea sunt strivite sub bătaia ciocanelor. Nici nu apucă să parcurgă drumul din mintea mea pe tastele keyboard-ului şi-s deja moarte şi îngropate.

E o gălăgie permanentă şi nu am unde să mă duc! În tot oraşul e aşa: se ţipă, se bate, se sparge, vă jur, ultima dată când mi-am auzit gândurile în timpul zilei a fost, ei bine, nu mai ştiu când s-a întâmplat asta.

În spatele blocului latră câinii, în faţa lui claxonează maşinile, în bloc se bate, se bate, se bate.

Azi, urăsc oraşul ăsta!

ÎL URĂSC!

0 comment

You may also like

0 comment

AntiGelu March 11, 2011 - 10:09 pm

Cunosc si am simtit si eu ura.
Linga mine au eliberat o casa si s-a mutat un italian. Cum omul si-a renovat casa in regie proprie si cu bani putini, a facut asta dupa ora 17, pina pe la 20-22, in timpul saptamanii sau de la 7 la 22 in week-end. Si pt ca erau putini la numar, a durat din Octombrie pina in Iunie.
Dar sa vezi ce gat face cand mai fac o noapte alba de film si viseaza omul in THX 😀

Reply
Iasi March 12, 2011 - 5:08 pm

Nasol tare cu vecini de astia. Dar se stie ca in Romania bunul simt a murit demult asa ca te poti astepta la orice. Ce faci insa cu juniorii cand venicnul isi face treaba cu vecina si se aude de la etajul unu pana la trei din cauza proastei antifonari a apartamentelor? Asta pateste un coleg de servici – cam nasol de dat explicatii unor pusti de 6, 8 ani.

Reply
AntiGelu March 13, 2011 - 11:05 am

Ce te faci insa cand vecinul e campion national si in lot olimpic la innot?
La inceput am crezut ca e unul mai lipsit de inhibitii ce asculta pornache la maxim (foarte neobisnuit in US) pina cand m-a lamurit alt vecin 😀 Oricum se “simtea” ca e sportiv de performanta, oboseai numai ascultand.

Reply
Andreea March 13, 2011 - 12:24 pm

=)

Reply
Andreea March 13, 2011 - 12:23 pm

@Iasi: amuzant cu copiii 🙂

Reply
Iasi March 14, 2011 - 8:06 am

E amuzant dar e si jenant de dat explicatiile (e cam greu sa le explici unor pustani de ce “tanti” scoate sunetele alea )

Reply
Andreea March 14, 2011 - 8:08 am

pana gasesti tu o explicatie, iti explica ei tie. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: