Despre viața trăită sănătos: 3 concluzii

by Andreea Vasile

Dacă ar fi să scriu un roman despre viața trăită sănătos, aș descoperi despre mine că și eu, ca mulți alții, sunt un exemplu de clișee aplicate și, ulterior, ratate, un model de ”dacă la alții a mers, o să meargă și la mine”, un burete de îndemnuri, sfaturi, sugestii, rețete pentru care, uneori, am și plătit, doar ca să descopăr, ulterior, nu numai că anumiți oameni habar n-aveau ce fac și improvizau extraordinar cunoașterea cu sentimentul că au răspunsurile, dar chiar puteau să facă mai mult rău, firește, cu cele mai bune intenții, nu e mereu ăsta refrenul?

Cum totuși nu voi scrie romanul ăsta prea curând și poveștile de nedorit o să le spun între patru ochi mai degrabă decât pentru publicul larg, vreau totuși să duceți la capăt textul de față într-o notă pozitivă și, de aceea, am să spun ce am învățat de la Cori Grămescu cu care sunt prietenă de mulți ani, să tot fie vreo 10, dar alături de care lucrez de puțin peste un an de zile. Cu siguranță, ea este singurul om cu picioarele pe pământ care atunci când vine vorba despre alimentație și sport o să-ți zică în față ceea ce ea însăși face și acasă. Eu am învățat de la ea 3 lucruri mari și late:

food

Mănâncă divers și echilibrat, dar nu face din alimentație o obsesie. Pe scurt, Cori e de părere că nu trebuie să excluzi niciun aliment din dieta ta, nici măcar p-alea arătate cu degetul drept câh. Încearcă să mănânci cât mai multe legume verzi și carne slabă, dar dacă ai în față o felie de pizza sau vrei un suc cu bule, nu alerga mâncând pământul, departe de ele. Are ea vorba aia: ”o masă cu cele mai nașpa feluri de mâncare n-o să te îngrașe, la fel cum o masă sănătoasă n-o să te facă trasă prin inel.”

Adică încearcă să păstrezi raportul dintre mâncarea sănătoasă și mâncarea procesată astfel încât cea dintâi categorie să aibă pondere mai mare. Să transformi mâncarea și mesele într-un plan 24/7 este o nebunie și-o pierdere de vreme și energie, cum adică să spui cuiva că săptămâna care-a trecut ai stat-o la aragaz cu foaia cu rețete în față? Nu mai merită să spun că am fost deja acolo și-am făcut-o și p-asta odată.

group of happy friends jumping high outdoors

Mișcare cât mai variată. Cardio, forță, alergi, înoți, mergi, tragi cu praștia, te dai pe skate, nu contează. P-asta tot de la Cori am aflat-o, e probabil omul care le încearcă pe toate. Azi e cu bicla, mâine face pilates, pe urmă se duce cu kite-ul, mai aleargă pe Dinamo, mai face un hot yoga și tot așa. Ce mișcare e mai bună? Pentru Cori nu există așa ceva, mișcă-te și atât.

Stai cât mai mult p-afară. Ai timp liber? Du-te afară. N-ai timp liber? Du-te afară. Cori e probabil singura persoană pe care o știu care și-ar pune birou la malul mării sau în vârf de multe. Serios! Nu e ca-n proiecțiile alea ale tale că ”bă, ce-aș avea birou pe nisip”, dar în realitate ai sta cu burta la soare, nu, Cori, chiar ar face treabă. ”Am fost la mare și-am scris, am fost la munte și-am scris, am fost pe lac la Snagov și-am scris”, cam așa încep, adesea, mărturiile ei. Afară te miști, te încarci cu energie bună, respiri aer curat, ești alt om.

Recent, Cori a devenit ambasadoare EVITAL Functional Food, un proiect nou și ambițios, în care alimentele funcționale sunt vedeta. ”Alimentele funcţionale din programul SUPER BODY RESET 3-10-3-3 au un gust plăcut, sunt uşor de folosit, nu au adaos de zahăr şi nu conţin gluten, fără restricţii alimentare, recomandate chiar şi celor cu diabet zaharat.”

SUPER BODY RESET 3-10-3-3 are că efect purificarea organismului prin eliminarea toxinelor şi aportul de nutrienţi, fiind compus din patru alimente funcţionale care se consumă pe parcursul a trei săptămâni, după cum urmează:

– SUPER ANANAS®, Primul aliment funcţional dedicat în întregime reducerii retentiei de apă din ţesuturi, 3 zile.

– DETOXASE®, Primul aliment funcţional dedicat detoxifierii şi revitalizării organismului, 10 zile.

– SUPER ORANGE®, Primul aliment funcţional dedicat în întregime susţinerii sistemului imunitar al organismului, 3 zile.

– SUPER FRULLATO®, Primul aliment funcţional dedicat în întregime asigurării aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi prebiotice, 3 zile.

Începând cu luna iunie, produsele vor fi disponibile în farmaciile Sensiblu selectate şi online, pe www.evitalfunctionalfood.ro, www.bioportal.ro

Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe: www.evitalfunctionalfood.ro şi pe Facebook/EVITAL Funcţional Food.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: